Felújítás

2023.06.11. 20:18

Összefogtak a nógrádi fiatalok a közösségi helyszínekért, most Szurdokpüspöki kerül sorra

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület Szurdokpüspökiben közösségi pontot hoz létre és további településeken alakítanak ki közösségi tereket a közeljövőben.

L.Zs.

Az egyesület célja, hogy pozitív változást idézzen elő a helyi közösségekben, hogy a saját projektjeiket a fiatalok maguk kezdeményezzék és valósítsák meg a közösségükben. Szurdokpüspökiben egy nagyobb termet újítanak fel a fiatalok számára.

– A napokban dolgos kezű, lelkes önkéntesekkel kezdtük meg a szurdokpüspöki közösségi pont felújítását. Az udvari teendőkkel haladtunk a legjobban: padot csiszoltunk, metszettünk, mulcsot készítettünk és még az ereszt is sikerült kitakarítanunk. A benti, festési munkálatok is lassan elkészülnek, hamarosan visszakerül minden bútor az eredeti helyére – számolt be róla Sándor Bence a Nógrádi Fiatalokért Egyesület tagja.

Kiemelte, hogy a Szurdokpüspöki Ifjúsági Egyesülettel közösen újítják fel a helyszínt az ifjúsági házban. – Berendezzük, teakonyhát alakítunk ki, babzsákokat helyezünk el. Ide tervezzük az Európai Szolidaritási Testület támogatásával szervezett programokat, melynek keretében hosszútávú külföldi önkénteseket tudunk fogadni és általuk az itteni gyerekeknek foglalkozásokat tartani– hangsúlyozta Sándor Bence.

Arra is kitért, hogy július 24-étől gyermektábort indítanak, ahol már szeretnék birtokba venni ezt az új közösségi teret. Hasonló közösségi pontot alakítanak majd ki Pásztón és Taron is, ahol az egyesület felel majd a helyszínekért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában