Köszönet

2023.06.14. 09:56

Összefogással megvédték a szarvasgedei ingatlanokat az árvíztől

Háláját fejezte ki a közösségi oldalán Kovács Ottó Béla polgármester mindazoknak, akik segítették a pár nappal azelőtti árvíz elleni védekezést.

N. O.

A focipálya most inkább vízipólóra volt alkalmasabb

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Kovács Ottó Béla

– Külön köszönet a Szarvasgedei Polgárőr Egyesület legaktívabb tagjainak, akik a januári árvíz elleni védekezésben is példamutatóan helytálltak. Az I. fokú árvízvédelmi készültség elrendelése után gyorsan megérkezett a homok is a védekezéshez és elkezdődhetett a lakóingatlanok homokzsákkal történő védelme. Sajnos a múlt szombaton hajnalban újabb árhullám érkezett és víz alákerült a 2129-2128 számú közutak kereszteződése, amelyeket Jobbágyi és Csécse szélénél, valamint Szarvasgede belterületén, a 2129-2131 számú kereszteződésnél le kellett zárni – közölte a falu polgármestere.

Hozzátette: a lakóingatlanokat sikerült megvédeni, de néhány helyen szivattyúzni kellett a homokzsákok között beszivárgott vizet, valamint a dombon lévő kertek irányából összegyűlt csapadékvizet.

A településvezető kiemelte, hogy szombaton délben oldották fel az útlezárást, amelyet követően Szabó Sándor, Nógrád vármegye főispánja tett helyszíni látogatást és fejezte ki elismerését a védekezési munkálatok eredményességét látva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában