Nyár

2023.06.28. 06:50

Olvasással, barátokkal és kiruccanással töltik a vakációt a nógrádi diákok

A szünidő beköszöntével általában a pihenésé, a kalandoké, a barátoké és az önfeledt jókedvé a főszerep. Portálunk munkatársai felkerekedtek és körbekérdeztek, hogy milyen terveik vannak az elkövetkezendő bő két hónapra a diákoknak.

Gubányi Patrik

A nyári időszak az, amit a diákok a legjobban várnak egész esztendőben

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A szünidő beköszöntével a táska mélyére pakolhatták a vastag tankönyveket és jegyzeteket megyénk diákjai. A nyári időszak az, amit a legjobban várnak egész esztendőben, és bár oly távolinak tűnt ez még szeptemberben, gyorsan elrepült a tanév. Ennek apropóján megkérdeztük őket, hogy milyen terveik, programjaik vannak az elkövetkezendő bő két hónapra. A válaszokról elöljáróban annyit, hogy mindenkire ráfért már a pihenés.

Az elmúlt tanévben próbáltam magamból a legjobbat kihozni, de pár dologra nem jutott időm, mint például a hobbijaimra és a barátaimra – jelentette ki Torák Karina. Mint mondta: jó érzés, hogy végre van ideje pihenni és feltöltődni. – Igyekszem új élményekkel gazdagodni és olyan helyeket bejárni, ahol még nem voltam. A nyáron szeretném a nyelvtudásomat sok-sok olvasással bővíteni, valamint a barátaimmal minél többet együtt lenni. Természetesen azonban a háziállatom is jelezte már, hogy ideje lenne többet foglalkoznom vele, így beadom a derekam – ecsetelte a fiatal.

Várta a nyarat, szüksége volt a pihenésre

– Nagyon jó érzés, hogy végre pár órával később kelhetek. Szerintem év végén mindenkinek nagy a hajsza, de az egész tanév fárasztó önmagában is. A nyár elejét egy kis munkával kezdtem, de nem nevezném teljesen annak. Gyerektáborban segítettem, megtapasztaltam, milyen a kicsikre vigyázni. Én magam is fogok menni táborokba a nyár folyamán, de persze a nyaralás sem marad ki.  Kiemelte: jó tanuló és suli mellett több mindent is csinál, amikben szintén szeretné a maximumot nyújtani, tehát a pihenés teljesen kimaradt az elmúlt kilenc hónapból. 

– A barátokkal már a suli utolsó napjaiban elkezdtük tervezgetni, hogy többször találkozunk, biciklizünk és fagyizunk is majd. A családdal több helyre megyünk, lesz egy-egy napos kirándulás, strandolás és nyaralás is – nyilatkozta Kis Kamilla.

Az édesapja cégénél fog tevékenykedni

– Bár jó végre egy kicsit pihenni, de hajt a tenni akarás is, hogy ne egész nap csak otthon üljek – felelte kérdésünkre Kreicsi Dávid.  –  Édesapám cégénél fogok segíteni a munkálatokban. Emellett igyekszem minél több időt a barátaimmal tölteni, mert jövőre eléggé szét fog széledni a csapat. Tanév közben sajnos keveset tudtam dolgozni, pedig egy autó fenntartásához nem árt, ha stabilan keres az ember. Nyaralásra konkrét tervek még nincsenek, de idén arra gondoltam, hogy minél több apró programot szervezek a barátokkal, a családdal a hosszabb nyaralások helyett – hangsúlyozta Dávid.

Különösen megterhelő tanéven van túl

Cserven Veronikának megkönnyebbülés, hogy végre van egy kis szabadideje, hiszen elmondása szerint különösen megterhelő tanévet tudhat maga mögött.  – A nyári szünet első napjaiban teljesen kipihentem magam, ami nagyon jólesett. A nyáron inkább a barátaimmal szeretném tölteni az időm jelentős részét, hiszen a következő tanévben már végzős leszek, így nem sok alkalmunk lesz együtt lenni. Remélem, hogy egy párnapos kikapcsolódás is összejön. Egy biztos, sokkal többet fogok olvasni, mivel ez az egyik kedvenc kikapcsolódásom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában