Nool.hu videó

2023.06.12. 19:08

Nirvana és Metallica számokkal búcsúztatták a tanévet a tarjáni közgések (fotók, videó)

Nem mindennapi módon intett búcsút a tanévnek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum iskolaközössége hétfőn. Az intézmény udvarán a dobfelszerelés, illetve a szóló és basszus gitárok mellett mikrofonok sorakoztak, amely hangszerekkel és eszközökkel a Közgé Stars nevű formáció tagjai adtak egy egyórás koncertet a táncsicsos diákoknak és oktatóknak.

Veres Edina

A Közgé Stars nevű együttes adott egy egyórás koncertet

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumában hétfőn rock zenével és szelídebb dallamokkal búcsúztatták az idei tanévet, illetve köszöntötték a napról napra közeledő vakációt. A kezdeményezés ötlete Molnár Ferenctől, az oktatási intézmény testnevelőjétől származik, aki portálunk érdeklődésére elárulta: az interneten figyelt fel a hangszereken játszó elsős tanulókra még hónapokkal ezelőtt.

– Innen jött a gondolat, hogy március 15-e alkalmából tartsunk egy Pilvax kávéházat, ahol egy irodalmi műsor keretében a gyerekek megcsillogtathatják tehetségüket. A program végül mind a kollégák, mind a diákok körében osztatlan sikert aratott, így a folytatás mellett döntöttünk. A terv az volt, hogy gyereknap alkalmából zenélnek majd a fiatalok, azonban a vizsgák miatt jobbnak láttuk más időpontot választani. Végül a produkciót összekötöttük a tanévzáró eseménnyel, amelynek középpontjában a korábbi években a sport és játékos vetélkedők álltak – fejtette ki Molnár Ferenc, aki arra is rámutatott, hogy a koncerttel egybekötve egy gyűjtést is szerveztek a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolája udvarán újraélesztett kisfiú, Dávid és családja részére.

A kultúra, illetve a tehetséggondozás témájával kapcsolatban a testnevelő azt vallja, hogy szűkebb hazánk, illetve azon belül Salgótarján is sok tehetséget adott már Magyarországnak. Véleménye szerint a mostani fiataloknak is meg kell adni a lehetőséget ahhoz, hogy elindulhassanak az úton, amelyet úgy hívnak: zenélés.

Dübörgött a dallam és a hangulat

A zenés tanévbúcsúztató ötletének hallatán a csapata első szóra összeállt, akkor azonban még kérdéses volt, hogy milyen nevet visel majd az iskolai koncertet bemutató formáció.

– A névválasztásnál megannyi felmerülő lehetőség után én javasoltam a Közgé Stars formát, amire a diákok azonnal rábólintottak. A Táncsics egykori tanulója, Szőrös Amanda tehetséges énekes, így megkérdeztem tőle, mint a volt tanítványomtól, hogy nem csatlakozna-e a vakációt köszöntő koncerthez. Gondolkodás nélkül igennel válaszolt a meghívásra. Rajta, valamint a vendégdoboson, azaz Vida Bálinton kívül a zenekar többi tagját az iskolánk elsős diákjai alkotják. Mindannyian nagyon ügyesek, de Pózsa Leventére külön felhívnám a figyelmet. A szakavatottak azt nyilatkozták vele kapcsolatban, hogy már rég láttak hozzá hasonló tehetséget – mondta a testnevelő, aki abban bízik: a fiatalok talán a diáktársaiknak is inspirációt, motivációt adhatnak a zene felé vezető úton.

Molnár Ferenc végül azt is elárulta, hogy a következő tanévet érintően is vannak már ötletei a táncsicsos zenei produkciókat illetően. Hozzátette: az egyik tanítványa ügyesen pörgeti a lemezt dj-ként, így a tervek szerint egy, a zenés tanévzáróhoz hasonló eseményen megtáncoltatják majd az iskolát. A testnevelő oktató álláspontja szerint ugyanis az ilyen jellegű rendezvényekre minden oktatási intézményben szükség van. Mint fogalmazott, úgy diákélet a diákélet, ha vannak olyan iskolai programok, ahol ingerek érik a tanulókat, és aminek hatására kicsit ki tudnak kapcsolni.

Minderre pedig remek lehetősége nyílt a Táncsics iskolaközösségének, miután Közgé Stars tagjai a „húrok” közé csaptak. Az egyórás koncert során dübörgött a dallam és a hangulat. A csapat zenekari részétől főként metál és rock dalokat – például Nirvana és Metallica számokat – hallhatott a közönség, míg a csoport másik felét alkotó énekes lányok napjaink ismert slágerei közül adtak elő jó néhányat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában