Katasztrófa

2023.06.10. 14:21

Erdőkürtön is problémát okozott a sok eső

Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék zúdult vidékünkre – közölte Szebenszkiné Palik Katalin, a falu polgármestere közösségi oldalán.

N. O.

A pusztítás Erdőkürtön is hatalmas volt

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Szebenszkiné Palik Katalin

Mint írta, szerencsére Erdőkürtön mindeddig nem történtek olyan mértékű árvízhelyzetek, mint néhány környező településen.

– Sajnos az időjárás nekünk sem kegyelmezett, mivel a Nyárfa utca végén a domboldalról lezúduló víz valamilyen okból a Teréki család udvarán zúdult végig, veszélyeztetve az épületet és a benne lakókat. Korábban ilyen nem történt, de a lezúduló víz máshol is okozott problémát – írta a polgármester. Hozzátette: a víz elterelésében nagy segítségükre volt Barna Máté a markolójával és az egyik cég munkagépese is.

A tegnapi napon kora délelőtt magasságában a Céklás patak és az Ecskendi árok vízszintje is oly mértékben megemelkedett, hogy el kellett rendelnem az I. fokú árvízvédelmi készültséget. Az időjárás előrejelzés szerint még várhatók esőzések és nagyobb tömegű csapadékvíz.

A településvezető arra kér mindenkit, amennyiben menteni kell a falut, akkor a korábbi évekhez hasonlóan legyenek ebben a segítségükre. A mentéshez használt eszközök, szerszámok és gépek készenlétben vannak, van néhány esőkabát és horgászgumicsizma is.

Szebenszkiné Palik Katalin reméli, nem lesz szükség a riasztásra, de minden eshetőségre előre fel kell készülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában