Katasztrófa

2023.06.09. 10:05

Továbbra is az árvízé a főszerep több nógrádi településen is – nem szűnik az esőzés

Mint arról beszámoltunk: sok gondot okozott a csütörtöki nagy mennyiségben lezúduló csapadék Pásztón és a Mátrában is. Utánajártunk, mi történt azóta.

Nagy Orsolya

Pásztón továbbra is nagy gondot okoz az esőzés

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Még mindig dolgoznak a tűzoltók Pásztón

Csütörtök este a lánglovagok munkája korántsem ért véget, hiszen tovább zajlott a kárelhárítás a városban.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta: a tűzoltók több utcában is védték az ingatlanokat a nagy mennyiségben lezúduló csapadéktól, több helyszínen homokzsákokat helyeztek ki és néhány családi ház pincéjéből szivattyú segítségével távolították el a vizet. A városban még pénteken is több helyen dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai. A víz gondot okozott egyebek mellett a Kossuth, a Kövicses, a Főút, a Jókai, a Vörösmarty, a Dankó, a Nyikom, az Ágasvár, a Gábor Áron, a Gyöngyösi, de a Muzsla úton is.

Nem tudták feloldani az útzárat

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kiemelte: még mindig takarítanak a kollégái a Szurdokpüspöki és Pásztó közötti lezárt szakaszon. – A hajnali órákban, a tisztítást követően szerettük volna újra megnyitni az utat, azonban ismét szakadt az eső, így továbbra is fent kell tartani a lezárást – adta hírül az igazgató. Hozzátette: a takarítás befejezését követően, amennyiben nem lesz további csapadék, ismét megnyitják pénteken az utat a közlekedők előtt. A Mátrakeresztesen lévő Kékesi úton lévő útzárat pedig már fel is oldották.

Óvatosságra int a rendőrség is

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arra kér mindenkit, hogy óvatosan és körültekintően közlekedjenek és, amennyiben a Mátra környékén terveznek programot a hétvégén, tájékozódjanak az utak állapotáról, valamint az időjárásról is az indulás előtt.

További esőzések várhatók

Kuntár-Molnár Anna, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa portálunknak elárulta, hogy sajnos még kitart ez a nedves labilis légtömeg a napokban, amely záporokkal és zivatarokkal tarkított időjárást eredményezhet.

– Szombaton van esély esőre Nógrád vármegyében, amelyet felhőszakadás is kísérhet. Vasárnap, a kora délelőtti órákban hullhat még csapadék, utána kicsit szárazabb levegő érkezik, így jövő hét elején kevesebb eső várható. Ezzel a szárazabb levegővel, azonban hűvösebb lesz az idő, a fülledtség is megszűnik majd a jövő hétre, utána viszont lassan, de emelkedni fog a hőmérséklet – közölte a meteorológus, aki arra is kitért, hogy a jövő hét második felében a melegedés csapadékot is hozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában