Közgyűlés

2023.06.22. 09:55

Engedélyt kérnek: használná a város nevét a tarjáni egyesület

A „Hajrá, Salgótarján! Egyesület” kér névhasználati hozzájárulást az önkormányzattól. Jövő héten döntenek a kérdésről.

Nool

Mint arról már beszámoltunk, június 27-én, azaz jövő kedden 9 órától tartja soron következő ülését Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése. Az előterjesztésekből kiderül, hogy az önkormányzati képviselők egyebek mellett arról is dönthetnek majd, hogy hozzájárulnak-e a „Hajrá, Salgótarján! Egyesület” névhasználathoz.

A város weboldalára feltöltött dokumentumban azt írják, az egyesület képviseletében Kreicsi Bálint elnök levélben kereste meg az önkormányzatot, és kérte a hozzájárulást a „Salgótarján” névhasználat engedélyezéséhez. Azt írták, hogy „2023. június 13-án kelt alapszabályuk értelmében az egyesület célja, hogy találkozási és együttműködési lehetőséget teremtsen Salgótarjánban és környékén működő civil szerveződések, civil társaságok és a velük együttműködő, őket támogató, segítő magánszemélyek, valamint intézmények, önkormányzatok képviselői számára”.

Az előterjesztésben arra is kitértek, hogy az egyesület kiemelt feladatának tekinti Salgótarján és környéke értékeinek megőrzését, új értékek teremtését, különös tekintettel a kultúra, a sport és a környezetvédelem területén. További feladataik között említik a fontos, széles rétegeket érintő társadalmi gondok jelzését, megoldási javaslatok és akciótervek kidolgozását is.

A névhasználathoz való hozzájáruló határozatra a Balassagyarmati Törvényszék előtti nyilvántartásba vételi eljárás miatt van szüksége az egyesületnek. A kérdésben a közgyűlés dönt jövő keddi ülésén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában