Nyárváró

2023.06.15. 08:50

Csobbanásra fel! – hétvégén már megmártózhatnak a fürdőzők a Bánki-tóban

Ezen a hétvégén nyitja meg kapuit a közelmúltban komolyabb korszerűsítésen átesett bánki tóstrand. Az önkormányzat a napokban a hivatalos Facebook-oldalán adott tájékoztatást a nyári időszak szolgáltatásairól.

Hegedűs Henrik

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az értesítés szerint a bánki lakcímmel rendelkező személyek számára továbbra is ingyenes a belépés, ám arra kérnek mindenkit, hogy a fürdőzések alkalmával a személyi igazolványokat és a lakcímkártyájukat feltétlenül vigyék magukkal, hogy egyértelműen azonosítani tudják a jogosultságot. 

Az üdülőtulajdonosokkal kapcsolatban is döntést hozott a település képviselő-testülete: számukra szintén kibővítették az igénybe vehető kedvezményeket. A hét első négy napján ők is ingyenesen léphetnek be a fürdő területére, míg péntektől vasárnapig a korábban megszokott kedvezményes jeggyel, a kiváltott strandkártyával mehetnek be. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy felkeressék a polgármesteri hivatalt, ahol az idei szezonra megkaphatják az érvényesítő matricát. Indoklásul hozzátették, hogy nagyon sok ilyen kártyát állítottak ki az elmúlt években, miközben az üdülőtelepi ingatlanoknál több tulajdonosváltás történt, és az újonnan érkezettek új kártyákat kértek, de a régieket nem kerültek vissza.

A strand nyitása után hamarosan gőzerővel beindul a Bánki Nyár programsorozata is, amely augusztus végéig igen tartalmasnak ígérkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában