Alkotás

2023.06.03. 18:13

Önkéntesek varázsolták színesebbé a Bánki-tó ikonikus stégjeit (fotók)

Rendkívül élvezetes élményt kínált közösségeknek, családoknak, csoportoknak a bánki önkormányzat június első szombatjára. A társaságok aktív munkával festették ki a község tavának part menti stégjeit.

Hegedűs Henrik

Látványossá tették a tó környékét

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az ötlet megszületését követően tavasszal jelent meg a felhívás, hogy baráti társaságokat, családokat, egyesületek képviselőit várják a gyönyörű környezetben elterülő tó partjára, hogy a víztükör szélén lévő horgászstégeket és pihenőpadokat kreatív módon, egyéni gondolatok felhasználásával, sajátos módon fessék újra, gondozva és szebbé téve a területet.

Szombaton délelőtt magunk is kint jártunk a helyszínen és összesen tizenöt csapat munkáival szembeültünk. A variációk tárháza igen szélesnek mutatkozott: a Vanda Krú és csapata fantázianevet viselő alakulatban négy kislány nagy kedvvel és határozottan állt neki a formák kidogozásához, láthatóan komoly hozzáértéssel végezték az ecsettel való műveleteket. Odébb, a Felvidékről, a testvértelepülés Gyügyről érkezett hölgykoszorú néhány férfi társsal kiegészülve hasonlóan eltökélt tevékenységet végzett. Távolabb, a vízi színpad felé is elhivatott munkában voltak a fiatalok: emitt a magyarországi édesvizek halállománya került a képekre, másutt azonban a tengerek és óceánok élővilága szintén a látótérbe jutott, cápákkal, de természetesen a békák sem hiányozhattak a biológiai kelléktárból. 

A látogatás során a part menti sétányon találkoztunk Torma Andreával, Bánk polgármesterével, aki elárulta, roppant módon örvendetes, hogy ilyen megoldással tehetik változatosabbá a tó környezetét, és kiváltképp boldogak, hogy tizenöt csapat valósította meg elképzeléseit a stégeken. Az alkotások a körülmények miatt először a parton születtek meg, aztán az elkészült remekműveket felillesztik a padokra és beállókra, hogy a későbbiekben mind többen csodálhassák meg, ki milyen formákat rajzolt meg a Bánki-tó világáról. Természetesen bíráló bizottság is értékelte az alkalmi kiállítás anyagát, miként később a kilátogató közönség is véleményt alkothat a tárlatról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában