Strandszezon

2023.05.26. 13:54

Elő a strandtestekkel! – június közepétől már csobbanhatunk megyénk fürdőiben

Hamarosan itt a nyár, és ezzel együtt megnyitják kapuikat szűkebb hazánk strandfürdői is.

Nagy Orsolya

Bánkon is várják a strandolókat

Forrás: Nool

Gaál Dénes, a Balassagyarmati Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet igazgatója elmondta, hogy a városi strand június 17-én, szombaton nyit majd ki, de már előtte is lesznek programok a helyszínen.

– Ezen a hétvégén, gyermeknap alkalmából adjuk át a minigolf pályát, de strandolni még nem lehet. Ez egész nyáron várja majd az érdeklődőket kaució ellenében, azonban maga a játék az ingyenes lesz. Emellett a nyitás előtti napokban több gyarmati iskoláknak is a rendelkezésére bocsátjuk a strandot a diáknap keretein belül – közölte Gaál Dénes.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a strand területén állagjavító karbantartásokat végeztek, de volt kisebb műszaki beavatkozás is és a mintegy félmillió forintos fejlesztés során szabályozták a vegyszeradagoló működését. A balassagyarmati strand belépőjegy árai továbbra sem változtak és egy büfé is várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A Bánki-tó strandja várhatóan június közepén nyitja meg kapuit

Torma Andrea polgármester portálunknak elárulta, hogy a belépőjegyek nem változtak és az elmúlt hónapokban karbantartást is végeztek a szakemberek a területen, de a növénygondozás is megtörtént, amely során például virágokat ültettek. Mint mondta: idén már új beléptető rendszert használnak, amely várhatóan felgyorsítja a jegyvásárlást és remélhetőleg kevesebbet kell majd várakozniuk a strandra érkezőknek.

A pásztói strandon is lubickolhatunk idén

Újra kinyit a pásztói strand idén nyáron – közölte portálunkkal Farkas Attila polgármester a közelmúltban, aki azt is elárulta, hogy mi az oka ennek. – A korábban elnyert támogatásból megvalósuló beruházás még nem valósult meg. Amennyiben jövőre sem tudják elkezdeni a szakemberek a fejlesztést, akkor több évig nem nyithatna ki a strand, állagában pedig romlani kezdene, és használhatatlanná válna egy idő után, ezért idén újra lehet majd strandolni – fejtette ki Farkas Attila. Hozzátette: a nyitás várhatóan június 17-én lesz, szombaton lesz, de ez az időpont még változhat.

A településvezető arra is kitért korábban, hogy addig a javítási munkálatokat, illetve a zöld növényzet gondozását végzik el a szakemberek, de megszüntetik a vízszivárgást is, ugyanis az elég sok gondot okozott az elmúlt időszakban. A strand tervezett zárása pedig feltehetően augusztus 20-án lesz.

A nyár folyamán több izgalmas rendezvénynek is otthont ad a salgótarjáni Strandfürdő területe

A megyeszékhelyen a Városi Strandfürdőt működtető Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. tájékoztatásából megtudtuk, hogy a nyitást június 16-ra, péntekre tervezik. Ez alkalmából június 17-én, szombaton szezonnyitó családi napot szerveznek, amelyre elsősorban a kisgyermekes párokat várják színes programokkal. A nyár folyamán pedig több izgalmas rendezvénynek ad otthont a strandfürdő területe. Így például július 21. és 23. között rendezik meg a Salgó Cup nemzetközi strandkézilabda tornát, július 26-án, szerdán pedig Pont Ott Partit tartanak, ahol napjaink egyik legnépszerűbb magyar előadója, Azariah ad nagykoncertet. Ezen túlmenően augusztus 12-én, szombaton „Holtpont” pankrációs rendezvény lesz, valamint július 10. és 29. között három turnusban a strandfürdő területén úszótábort is szerveznek.

A médiaközpont tájékoztatása szerint idén a belépőjegyek csekély mértékben ugyan, de drágábbak lesznek az energiaárak jelentős emelkedése miatt. Azonban továbbra is kedvezményes lehetőséget biztosítanak a családoknak, valamint a szolgáltatásokat csoportosan igénybe vevőknek. A hétköznapi és a hétvégi felnőtt-, diák-, egész- és félnapos belépőjegyeken kívül kedvezményes reggeli és esti – egyórás –  úszási lehetőséggel is várják nyitás és zárás előtt az érdeklődőket.

Mint kiderült: az elmúlt évekhez hasonlóan a szokásos karbantartási munkálatokon túl ismét két szakaszon megtörtént az elavult, korrodált vízvezeték cseréje. Ezeken kívül újabb komfortjavító beruházás is megvalósult , ugyanis a gyermekpancsoló szomszédságában az idei szezontól kezdve egy modern játszótér is várja a legkisebbeket, ahol hinta, csúszda, mászóka és homokozó tálható. Jelenleg a medencék nyitásra történő felkészítése zajlik, de a zöldterület is folyamatos gondozást igényel. Természetesen a virágosítás és a terület további szépítése is a tervek között szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában