Árvíz elleni védekezésről egyeztetett Novák Katalinnal a nógrádi főispán

Az árvíz időről időre gondot okoz Ipolytarnócon, de Mátrakeresztesen is több alkalommal veszélyeztette már a lakóházakat az hirtelen lehulló csapadék. Ezek megoldásához kérte Novák Katalin köztársasági elnök, mint a hadsereg főparancsnokának segítségét a vele való egyeztetésen dr. Szabó Sándor, Nógrád vármegye főispánja.

G. E.

Dr. Szabó Sándor Novák Katalin segítségét és támogatását kérte

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Rövid, azonban annál tartalmasabb beszélgetésen vettünk részt – fogalmazott azt követően portálunk kérdésére dr. Szabó Sándor. – A védelmi bizottság megyei elnökeként a köztársasági elnökkel történt egyeztetésen felvetettem, hogy Ipolytarnócon, illetve Pásztó mátrakeresztesi településrészén időről időre meg kell küzdenünk az árvízzel. Sajnos a csapadékos időjárás idén is okozott már gondot. Ezzel kapcsolatban kértem Novák Katalin, mint a hadsereg főparancsnokának segítségét és támogatását. 

Mint mondta, ezen kívül arra is felhívta az elnök asszony figyelmét: a hulladékgazdálkodás területén olyan szigorú törvény született, ami komolyan sújtja a állampolgárokat és az önkormányzatokat egyaránt. Ez megoldandó probléma az ország jóléte érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában