Érzékenység

2023.06.22. 16:33

Allergiás tünetek

Alaposan megviseli az allergiásokat a kánikula. Nagy Orsolya újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Az allergiás tünetek sokak életét megkeserítik

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Shutterstock

Sajnos mindig is allergiás voltam a pollenekre, amely általában tavasszal kezdődik és egészen őszig kitart. Ilyenkor megállás nélkül tüsszögök és fújom az orromat. Ez nem túl kellemes, sőt, sokan ilyenkor azt hiszik, hogy beteg vagyok. Ez főleg a koronavírus járvány óta van így. 

Ezzel az érzékenységgel azonban még együtt tudok élni, hiszen gyógyszerrel csillapíthatók a tünetek. Emellett sajnos a napot sem tudja hosszú távon elviselni a bőröm. Erre már nehezebb gyógyszert találni, de a nyári időszakban kiemelten védem a bőrömet magas faktorszámú naptejjel. Ezzel többnyire megtudom előzni a bajt.

A napokban azonban újabb allergiás reakciót kellett megtapasztalnom. Egy erősebb, immunrendszert támogató gyógyszert kezdtem el szedni. Azzal azonban nem számoltam, hogy bármilyen problémát okozhat, hiszen erre eddig sosem volt még példa. Mindössze egy hét után, piros, égető foltok jelentek meg a lábszáron, majd napról napra tovább terjedt a testemen. Kínzó viszketés és fájdalom kísérte. 

Azonnal elkezdtem kifejezetten erre a célra használható gyógyszert szedni, így egy hét után visszahúzódtak a kiütések, de addig kínoztak a tünetek, még a ruhát is alig bírtam elviselni magamon. Megfogadtam, hogy mostantól sokkal jobban oda figyelek arra, hogy milyen gyógyszert szedek be, mert nem tudhatom, mit okoz. Az azonban érdekes, hogy egy immunerősítő tabletta ilyen tüneteket okoz. Éppen, hogy segítenie kellene, nem pedig rosszat tennie a szervezetemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában