Nool.hu podcast

2023.05.04. 11:55

Versenyt űztek a véradásból a dorogházai iskolában (podcast)

G. E.

A szülők és a környéken lakók élve a lehetőséggel, egymást váltva nyújtották karjukat tűszúrásra

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

Nem először szerveztek véradást a dorogházai iskolában. Az intézmény dolgozói közül sokan rendszeresen segítenek ezen a módon beteg embertársaikon, és az oda járó diákok szülei is egyre aktívabbak ezen a téren. Balázs Beáta tagintézményvezető arról tájékoztatta portálunkat: fontosnak tartják, hogy a tanulók mielőbb megismerjék a véradás fontosságát. Jó példát állítva eléjük bíznak abban, hogy ők is felelős, önzetlen felnőttekké válnak.

– Az iskolai véradások osztályok közötti versenyek is, ugyanis minden alkalommal tortával jutalmazzuk azt az osztályt, amelyik a legtöbb donort mozgósítja – hangsúlyozta Balázs Beáta. 

Nagyon jól sikerült a véradók toborzása, a tervezett húsz ember helyett sokkal többen nyújtották karjukat tűszúrása, így segítve a betegeket a gyógyulásban. Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa elmondta: sokat tesznek azért, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítsanak a véradásra. Legközelebb május 8-án, hétfőn a Salgótarjáni Területi Vérellátóban 8 és 16 óra között anyák napi véradást tartanak, másnap Bujákon, május 10-én, szerdán pedig Jobbágyiban várják a donorokat. A megyeszékhelyen május 11-én, csütörtökön a Beszterce-lakótelepen, a volt mexikói étterem helyén nyújthatják karjukat tűszúrásra a segíteni szándékozók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában