Életmentés

2023.05.01. 12:28

Újraélesztés, sebkezelés, véradás: az elsősegélynyújtással ismerkedtek a dorogházai diákok

Az elsősegélynyújtás lépéseiről és a véradás fontosságáról is hallhattak az általános iskolás diákok Dorogházán, ahol a vöröskereszt megyei szervezete tartott bemutatót.

G. E.

Hasznos ismeretekre tettek szert a gyerekek a programon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Az újraélesztés módszereivel ismerkedtek a Móra Ferenc Tagintézmény tanulói és a véradás fontosságáról is hallhattak a napokban. A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének munkatársai jártak a dorogházai iskolában, ahol nem csak elméletben ismertették az elsősegélynyújtás lépéseit, a diákok a gyakorlatot is elsajátíthatták. 

Újraélesztés, sebkezelés, véradás: az elsősegélynyújtással ismerkedtek a dorogházai diákok
A Magyar Vöröskereszt munkatársai készítették fel a diákokat a váratlan helyzetekre
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

– Korábban intézményünk rendszeresen részt vett elsősegélynyújtó versenyeken, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban megtanulják, hogyan segíthetnek a bajba került embereken – fogalmazott Balázs Beáta tagintézményvezető. – Iskolánkban rendszeresen helyet adunk a véradásoknak is. Ezek az alkalmak osztályok közötti versenyek is, ugyanis a legtöbb donort mozgósító osztály tortát kap. 

Mint mondta, legközelebb május 3-án lesz alkalmuk a dorogházai iskolában tűszúrásra nyújtani karjukat a segíteni szándékozóknak. Amióta erre itt lehetőséget biztosítanak sok szülő és pedagógus él azzal, példát mutatva a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában