Beruházás

2023.05.07. 13:22

Új térfigyelő kamerák pásztázzák a rendet Kállón

Pályázati forrásból bővítette a kállói önkormányzat a már meglévő települési térfigyelő kamerarendszert, amelynek kiépítése még 2012-ben indult el.

N.O.

Baboss Buda polgármester portálunknak elmondta, hogy az elmúlt évtizedben önerőből, valamint pályázati források igénybevételével a falu egyre több pontját vigyázzák a kamerák, azonban indokolt volt a számuk növelése a fontosabb közlekedési és forgalmi pontok ellenőrzése érdekében.

– A projekt során a meglévő megfigyelő pontok mellett a rendszer további három kamerával bővült. Segítségükkel a kijelölt területeken is elindulhat a 24 órás megfigyelés és képrögzítés. A polgármesteri hivatalban a meglévő rendszer hálózati tárolóegységét is bővítette a megbízott kivitelező – közölte a polgármester.

Hozzátette: a fejlesztés eredményeként fokozódik a személy- és közvagyon védelme, a település újabb pontjain kiszűrhetővé válnak a gyanús cselekmények, segítve ezzel a rendvédelmi szervek és a polgárőrök munkáját. Mint mondta, az önkormányzat alapvető feladatának tekinti a települési alapszolgáltatások biztosítását. A mostani fejlesztés célja, a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése, továbbá a lakosság biztonságérzetének javítása volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában