Emlékezés

2023.05.15. 14:18

Réti Zoltán születésének századik évfordulójára emlékeznek Balassagyarmaton

Réti Zoltán magyar festőre, grafikusra, ének-zenetanárra, karnagyra, a zeneiskolai alapító igazgatójára emlékeznek Balassagyarmaton május 19-én, pénteken, születésének századik évfordulója alkalmából.

E-L. Zs.

Réti Zoltán száz éve látta meg a napvilágot

Forrás: Archív fotó

Az emléknap 16 órakor a Madách Imre Városi Könyvtárban, a Nógrád festőköltője című kiállításmegnyitóval veszi kezdetét. A tárlat válogatás a művész Balassi Bálint, Komjáthy Jenő, Madách Imre és Mikszáth Kálmán irodalmi művei ihlette festményeiből. A kiállítást Csábi István, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitja meg. Az eseményen Kanyó Dávid és Kanyó András fuvolaművészek működnek majd közre.

A megemlékezés a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában folytatódik tovább 17 órától, ahol Réti Zoltán színes üzenete címmel a festő életművéből nyílik kiállítás, amelyet Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor nyit majd meg. Az eseményen közreműködik Gajdácsné Kanyó Emese, Kanyó Dávid és Kanyó András.

A megnyitó 17 óra 30 perctől emlékhangversennyel folytatódik majd, amelyen a művészeti iskola diákjai, tanárai, a családtagok és a Balassagyarmati Dalegylet lép majd fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában