Közösségek Hete

2023.05.11. 10:02

Országos programhoz csatlakozva építik a közösséget Mátraverebélyben

Mátraverebély idén első alkalommal csatlakozott a Közösségek Hete elnevezésű országos rendezvénysorozathoz.

G. E.

Az országos programot azzal a céllal rendezik meg 2017 óta, hogy felhívják a figyelmet a közösségekben rejlő értékekre, annak megtartó erejére. Ebben az esztendőben a Petőfi 200 emlékév köré szerveződik a május 8. és 14. között megtartott eseménysorozat témája.

– Azért döntöttünk úgy, hogy jelentkezünk a felhívásra, mert szeretnénk megmutatni, hogy Mátraverebélyben is van egy kis közösség, akikre mindig lehet számítani – fogalmazott Erdeiné Benus Hajnalka, helyi közösségszervező szakember. – Az Együtt Egymásért Nyugdíjas Klub tagjai kiveszik részüket a munkából és a mókából is. 

Mint mondta: május 11-én, csütörtökön 10 órakor a művelődési háznak helyet adó iroda klubhelyiségében tartják meg a közösségépítő programot, amire nemcsak a szépkorúakat várják, hanem szívesen látják az érdeklődőket is. Ezen az alkalmon műanyag kupakokból raknak ki egy Petői idézetet, amit a tervek szerint egy furnérlemezre rögzítve kiállítanak a művelődési ház udvarán, így bárki megtekintheti majd az alkotást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában