Felzárkóztatás

2023.05.05. 15:38

Országos program segíti a karancsságiak digitális írástudásának a fejlesztését

Digitális eszközök elérhetősét biztosítja egy országos program, annak köszönhetően a jövőben a karancsságiak megtanulhatják azok kezelését is.

G. E.

A program megvalósítói megtekintették az Igazgyöngy Biztos Kezdet Gyerekházat és a Formál-Lak Jelenlétházat is

Forrás: Karancsság község Facebook-oldala

A II. Svájci-Magyar Együttműködési Programban valósítja meg a Belügyminisztérium a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósággal együttműködve a A digitális terek elérhetőségének és a hátrányos helyzetű csoportok digitális kompetenciájának fejlesztése elnevezésű programot. Annak célja, a hátrányos helyzetű csoportok, köztük a romák digitális írástudásának növelése.

A fenti projekttel kapcsolatban tettek látogatást a napokban Karancsságon a megvalósítók, akik megtekintették az Igazgyöngy Biztos Kezdet Gyerekházat és a Formál-Lak Jelenlétházat is. Oláh Nándorné, a község polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint Karancsság mintafaluként lesz bevonva a programba. Annak keretében digitális pontokat alakítanak ki a közösségi terekben, mivel a helyiek közül sokaknak nincs otthon lehetőségük az informatikai eszközök használatára. 

– Ma már elengedhetetlen, hogy el tudjon készíteni egy önéletrajzot az, aki el akar helyezkedni a munkaerőpiacon. Azonban annak összeállítása sokaknak okoz gondot, és keveseknek van otthon ehhez megfelelő számítógépes felszerelés – tájékoztatott Oláh Nándorné. – A fenti program keretében eszközöket telepítenek a településen lévő közösségi terekbe és tanfolyamokat is tartanak annak érdekében, hogy minél többen tudják kezelni azokat. Örülünk ennek a lehetőségnek, ami a helyiek boldogulását és fejlődését szolgálja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában