Nool.hu podcast

2023.05.25. 16:38

Miért kellett kiirtani a növényzetet a gyarmati Gregori-parkban? (podcast)

Nagy változásokat tapasztalhatunk Balassagyarmat több pontján a Zöld Csiga Programnak köszönhetően. A Gregori-park területét nemrégiben markolók tarolták le, ami laikus szemmel nézve rombolásnak tűnhet. Dénes Andrea, a parkfenntartás vezetője ismertette portálunkkal a fakivágások okát és a növényzet állapotát.

L. Zs.

Dénes Andrea, a parkfenntartás vezetője ismertette portálunkkal a fakivágások okát és a növényzet állapotát

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A kihasználatlan, rendezetlen Gregori-park a Palóc kultúra parkjaként születik újjá. A kivitelezés a város legnagyobb beruházásának köszönhető, amely a zöld területek felújítását célozza meg. Jelenleg a tereprendezést végzik a szakemberek: lebontották a betonelemeket, a fémkerítést, kiirtották az aljnövényzetet és fákat vágtak ki. 

A közösségi oldalakon több olyan bejegyzést is találunk, ahol háborogva fejezték ki nemtetszésüket a kommentelők, amiért kivágták a fákat. A munkálatokat végző Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet parkfenntartás vezetője portálunknak elmondta, hogy miért kellett kiirtani a növényzetet és arról is beszámolt, hogy egy platánfát sikerült megmenteni a pusztulástól. Dénes Andrea hozzátette, hogy a hét kivágott fa helyett tizennégyet ültetnek majd, valamint négyszáz évelő cserjével is gazdagodik a terület, továbbá füvesítik is majd a parkot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában