Rengés

2023.05.03. 15:38

Megremegett a föld Herencsény közelében

Kisebb földrengést jeleztek a műszerek a napokban a Nógrád vármegye középső területén található Herencsény község közelében. Az enyhe földmozgást a lakosság szinte teljesen biztos, hogy nem érezhette.

A.E.

Citromsárga kör jelzi a földmozgás pontos helyszínét a térképen

Forrás: www.seismology.hu

Ismét megmozdult a föld mélye a napokban Nógrád vármegyében. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérőműszerei Herencsény külterületén, a Bánya-patak mögött húzódó erdős terület közelében érzékeltek 0,8-as erősségű földmozgást. Az intézmény weboldalán az olvasható, hogy az M<2 magnitúdójú szeizmikus események gyakran nem földrengések, hanem valójában bányarobbantások, de hogy ez a mostani földmozgás valójában milyen eredetű, egyelőre nem lehet tudni. 

Hírportálunkon bő egy hete számoltunk be róla, hogy április 21-én két kisebb földrengés is történt Nógrád vármegyében. A két földmozgás epicentruma egymáshoz közel, Sámsonháza és Nagybárkány települések határában volt. Április 21-én, hajnali 4:46-kor egy 0,5-ös erősségű, majd ugyanezen a napon, 12:34-kor egy 0,6-os erősségű rengést mértek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában