Rajzpályázat

2023.05.20. 09:57

Kiválasztották a Petőfi-versekhez készített legszebb rajzokat Pásztón

V. E.

A Zsigmond Király Általános Iskola közösségi oldalán a napokban tették közzé a tájékoztatást, amely szerint Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére a közelmúltban egy rajzpályázatot hirdettek meg az alsó tagozatos diákok számára. A kiírásra nevezőknek egy szabadon választott verset kellett lemásolniuk, majd ahhoz illusztrációt készíteniük.

– A zsűrinek nem volt egyszerű dolga. A beérkezett pályaművek közül nehéz volt a legszebbeket kiválasztani, amelyek végül az iskolai galériánk díszévé váltak – olvasható a pásztói oktatási intézmény bejegyzésében, amelyből kiderült továbbá az is, hogy mely tanulók alkotásait díjazták.

Az elsős diákok közül a zsűri döntése értelmében Kovács Jázmin, Kovács Janka, Nyitra Zsombor, Kelemen Tekla, Kohári Zoé és Kós Jázmin vehetett át elismerést. A második évfolyamon Csörnyei Panna, Sótér Dániel, Bedő Alex, Kiss Lili Gréta, Balogh Ádám Bendegúz, illetve Hegedűs Bende alkotása érdemelt díjat. A harmadik osztályos Sári Bence, Szondi Kornélia, Balogh Nimród, Csige Sabina, illetve Bodrogi Levente rajzáért szintén járt az oklevél, míg a negyedik évfolyam tanulói közül Molnár Hanna, Pisák Hanna, Bedő Lizandra és Sulyok Dorina mellett Lőrik Dániel részesült elismerésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában