koronavírus

2023.05.17. 14:54

Ismét csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Salgótarjánban

Mutatjuk a friss járványügyi adatokat!

Nool

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az előző hetekben jellemző stagnálás után ismét enyhén csökken a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért átlagkoncentrációja. 

A vizsgált települések többségénél továbbra is stagnálás látható. Csökkenés figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, továbbá Kaposváron, Salgótarjánban és Tatabányán. Emelkedő tendencia egyedül Szombathelyen észlelhető.  A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 5 településen a mérsékelt, míg 17 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

szennyvíz
Forrás: Nnk.gov.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt héten 312 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 491-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az előző héten elhunyt hat, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 865-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 150 765, az aktív fertőzöttek száma pedig 2861-re csökkent. Jelenleg 185 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában