Határellenőrzés

2023.05.24. 13:58

Ideiglenes határellenőrzést vezetett be Szlovákia – a gyarmati átkelőnél még nem kérnek okmányokat

Mint arról már korábban beszámoltunk: május 24. és június 8. között biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia. A délelőtti órákban a balassagyarmati átkelőnél jártunk, ahol még nem kérték el az okmányokat, így akadálytalanul haladt a forgalom.

Ember-Lukács Zsófia

Május 24. és június 8. között biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Mint megírtuk: az említett időszakban kizárólag a kijelölt átkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. Május 24-én, szerda délelőtt azonban a Balassagyarmat – Tótgyarmat határátkelőnél még nem tapasztaltunk ellenőrzést, akadálytalanul haladhatott át a személy- és a teherforgalom is.

A police.hu tájékoztatása alapján Szlovákia – a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken  – május 24. és június 8. között biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be. 

Mint írták: a szlovák hatóságok törekednek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen. Javasolják, hogy a Szlovákia területére belépők a határellenőrzési folyamat gyorsítása érdekében készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A rendőrség tájékoztatása alapján a magyar-szlovák határszakaszon május 24. és június 8. között kizárólag a kijelölt határátkelőket vehetik igénybe a közlekedők.  

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy aki a fentiekben említett időszakban szlovákiai utazást tervez, vagy úti célja eléréshez az országon kell áthaladnia, indulás előtt tájékozódjon a határátkelőhelyek nyitvatartásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában