Pályázat

2023.05.30. 09:50

Hetvenhárom nyugat-nógrádi településen segítik a rászorulókat szociális tűzifával jövőre

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán adta hírül a napokban, hogy a Belügyminisztérium szociális tűzifa pályázatán 73 település kapott támogatást Nyugat-Nógrádban, összesen több mint 185 millió forint értékben. A tűzifa 2024. február 15-ig jut majd el a háztartásokhoz.

L. J.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Mint megtudtuk, az alábbi nyugat-nógrádi települések részesültek támogatásban: Alsópetény, Bánk, Becske, Bér, Bercel, Berkenye Borsosberény, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Csesztve, Csitár, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Egyházasgerge, Endrefalva, Erdőtarcsa, Érsekvadkert, Etes, Felsőpetény, Galgaguta, Herencsény, Hont, Horpács, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolytarnóc, Ipolyvece, Kálló, Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi, Karancslapujtő, Karancsság, Kétbodony, Kisecset, Legénd, Litke, Ludányhalászi, Magyargéc, Mihálygerge, Mohora, Nagylóc, Nagyoroszi, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádmegyer, Nógrádsáp, Nógrádszakál, Nőtincs, Őrhalom, Patak, Patvarc, Piliny, Pusztaberki, Rétság, Rimóc, Ságújfalu, Szalmatercs, Szanda, Szátok, Szécsénke, Szendehely, Szente, Szirák, Szügy, Terény, Tereske, Tolmács, Vanyarc, illetve Varsány. 

Mint arról korábban beszámoltunk: kicsivel több mint 94 millió forintos támogatást kapnak a kelet-nógrádi települések a szociális tűzifaprogramban. Ebből az összegből 35 község önkormányzata segítheti a leginkább rászoruló családokat. Erről itt írtunk bővebben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában