Támogatás

2023.05.26. 14:21

Közel százmillió forint érkezik szociális tűzifára Kelet-Nógrádba

Kicsivel több mint 94 millió forintos támogatást kapnak a kelet-nógrádi települések a szociális tűzifaprogramban. Ebből az összegből 35 község önkormányzata segítheti a leginkább rászoruló családokat.

G. E.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Belügyminisztérium szociális tűzifa programjában 94 millió forint érkezik 35 kelet-nógrádi településre – tájékoztatott közösségi oldalán Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő. Hozzátette: ezzel is a kistelepülésen élőket támogatja a kormány.

– A szociális tüzelőanyag programnak idén is ötmilliárd forint a kerete – áll a minisztérium közleményében. – Ebben az ötezer lakosúnál kisebb települések vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy 2300-2400 községben, mintegy 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február 15-ig. 

Mint arról beszámoltak: ebben az évben újdonság, hogy a Belügyminisztérium a nyár végéről tavaszra előrehozta a pályázat kiírását. Így az önkormányzatok hamarabb megkaphatják a támogatást, amit a Magyar Államkincstár egy összegben folyósít ez év szeptember 15-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában