Program

2023.05.31. 08:56

Hagyományőrző programokkal készülnek idén a Nógrádi Várjátékok helyett

Mint arról portálunk korábban már beszámolt: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lezárta Nógrád várát – előreláthatólag október 31-ig – a balesetveszélyre hivatkozva, a szükséges munkálatok elvégzéséig. Ennek következtében rendezvények sem lehetnek a várban, így többek között a VIII. Nógrádi Várjátékokat sem rendezhetik meg.

L. J.

Idén a Nógrádi Várjátékokat sem rendezhetik meg

Forrás: Nool

Fotó: Archív fotó

A település önkormányzata a közösségi oldalán adta hírül, hogy a Nógrádi Várjátékok több ezres látogatószámmal büszkélkedhet, valamint bekerült a Nógrádikumok közé is, ezért a programok megtartását szükségesnek érezik. 

– A vár területén kívül megrendezett programok azonban nem nevezhetők „Nógrádi Várjátékoknak”, így „Nógrádi história – élet a végeken” néven valósítjuk meg idén a hagyományőrző rendezvényünket – olvasható a bejegyzésben. 

Hozzátették: az esemény különleges lesz, mivel a hagyományőrző tábor és a csatatér sokkal nagyobb területet ölel majd fel, mint valaha. ezen kívül „nyílt nap” is lesz a hagyományőrzők táborában. Emellett könnyebbé válik a rendezvény megközelítése is, ugyanakkor az országosan híressé vált csatát és zoknigombóc csetepatét megrendezik, amely a jövő évi várostrom főpróbája lesz.

A Nógrádi História – élet a végeken elnevezésű rendezvényt június 10-én, szombaton tartják meg a helyi sportpályán. A 11 órás megnyitót követően viselet-, hangszer- és tűzfegyver bemutató is várja majd az érdeklődőket. Mindezek után, 15 óra 30 perctől pedig megrendezik a hagyományőrzők csatáját, majd a hírhedt zoknigombóc csetepatét. A napot a Keleti Szél Zenekar fellépésével zárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában