Lezárás

2023.04.28. 19:57

Balesetveszély miatt nem látogatható a Nógrádi vár

A település önkormányzata a közösségi oldalán tett közzé egy bejelentést, miszerint a Nógrádi várat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. balesetveszély miatt lezárta, így az határozatlan ideig nem látogatható.

L. J.

A lezárásról az önkormányzat néhány napja kapott értesítést

Forrás: Nool

– A vár a magyar állam tulajdonában áll, a kezelését hivatalosan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) látja el. Az MNV legutóbbi helyszíni bejárásán a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya is részt vett, amelyen megállapították, hogy a vár bizonyos részei élet- és balesetveszélyesek, azok mielőbbi felújítására van szükség – írták a közleményben. Hozzátették: a lezárásról az önkormányzat néhány napja értesítést kapott, azonban akkor még nem tudták annak pontos időpontját.

A közleményben kitérnek arra is, hogy az önkormányzatnak semmilyen ráhatása nincs a vár jelenlegi helyzetére. Mint írták: sajnos nem az önkormányzat a vár tulajdonosa, sem a kezelője, mindössze Nógrád községben található épített örökségük. 

Hangsúlyozták, hogy folyamatosan tartják majd a kapcsolatot az MNV-vel, további intézkedés esetén pedig tájékoztatnak mindenkit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában