Avatóünnepség

2023.05.20. 10:14

Fogadalmat tettek a bátonyterenyei közszolgálati technikusok

Idén a magyar honvédelem napjához kapcsolódva tettek fogadalmat a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium közszolgálati technikus tanulói pénteken.

Veres Edina

A rendezvényen a honvédelem napjáról is megemlékeztek

Forrás: Facebook | Fáy András Középiskola és Kollégium

Az iskola közösségi oldalán számolt be a Fáyban már nagy hagyománnyal bíró eseményről, amelyhez idén egy újítás is kapcsolódott.

– A rendészeti képzést 2003-ban vezettük be intézményünkben. Már a legelső osztály számára is rendeztünk avató ünnepséget, így pénteken már 18. alkalommal avattuk fel a 10. osztályos közszolgálati technikus tanulóinkat – olvasható a bejegyzésben, amelyből kiderült, hogy az újdonságot a fogadalomtétel tavaszi időpontja jelentette, hiszen tavaly a hősök napjához kötődően ünnepeltek, míg idén a honvédelem napja apropóján tették ugyanezt.

A posztban továbbá megemlékeztek a magyar honvédelem napjáról is, amely méltó keretet biztosított a rendésztanulók fogadalomtételéhez. Mint az ismertetőben írták, 1992-től a kormány határozata alapján május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját.

– E jeles napon arról emlékezünk meg, hogy a magyar honvédség a szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként háromhetes ostrom után 1849. május 21-én a császári hadseregtől Görgey Artúr vezetésével visszafoglalta a Budai várat. Ez volt az 1848/49-es szabadságharc egyik legdicsőségesebb pillanata – közölte az iskola a közösségi oldalán, ahol arra is kitértek, hogy ugyanakkor a magyar honvédelem napján nem csupán Buda várának felszabadítására emlékezünk, hanem arra is, hogy minden időben köszönet és elismerés illeti a mindenkori Magyar Honvédséget. Hozzátették: a magyar katonák esküjükhöz híven bármely veszélyhelyzetben példamutatóan szolgálják a hazát, őrzik Magyarország függetlenségét, békéjét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát.

A Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium avatóünnepségét végül az intézmény udvarán tartott koszorúzás zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában