Beruházás

2023.05.03. 08:15

Fellendíti az ipari park Szurdokpüspöki gazdaságát

Több cég is érkezik a közeljövőben a településen található ipari területre, de a jövőben újabb 15 hektáros parkot alakítanak majd ki, amely újabb vállalkozásoknak adhat otthont.

Nagy Orsolya

Több cég is érkezik a közeljövőben a településen található ipari területre

Forrás: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő

Mint arról korábban már beszámoltunk: három vállalkozás is lesz a településen nemrégiben elkészült ipar parkban. Pintér Miklós Ervin polgármester portálunknak elmondta, hogy az egyik cég el is kezdte már az építkezést. Ez egy automatizált gépsorral rendelkező vállalkozás, amely steril környezetben gyárt majd műanyag orvosi eszközöket.

Hozzátette: emellett zabhántoló és pehelykészítő cég is érkezik a településre, akik a tervek szerint idén ősszel kezdik meg a beruházást. A harmadik vállalkozó pedig faipari feldolgozó lesz, ahol papír tojástartót és raklapokat gyártanak majd. Ők várhatóan a közeljövőben kezdik el a fejlesztést.

A polgármester úgy fogalmazott: nagy öröm a számukra, hogy három cég is érkezik az ipari parkba, hiszen ezáltal az itt élőknek új munkahelyeket biztosítanak, valamint az önkormányzatnak növelik az iparűzési adóbevételét, így további fejlesztésekre is lehetőség nyílik a jövőben. Pintér Miklós Ervin arra is kitért, hogy mivel nagy volt az érdeklődés az ipari terület iránt és a mostanin már el is fogyott a szabad terület, ezért újabb beruházásra nyújtottak be pályázatot, amely sikeres elbírálásban részesült.

Az önkormányzat az új ipari park kialakítására így összesen 350 millió forint támogatást nyert el, amely során egy 15 hektáros területet hoznak majd létre. Jelenleg a beruházás előkészületei zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában