Érettségi

2023.05.08. 09:59

Ezekben a percekben is magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról a nógrádi érettségizők (fotók)

Mint arról már beszámoltunk, a következő hetekben szűkebb hazánk 21 középiskolájában összesen 1241 tanuló tesz érettségit 51 különböző tárgyból. Hétfőn reggel 9 órától a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgán kell számot adni tudásukról a fiataloknak.

G. K.

Akadnak olyanok, akik könnyedén állnak a vizsgához, de olyanok is, akik nagyon izgulnak

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint szűkebb hazánkban hétfőn magyar nyelvből és irodalomból 33-an emelt szinten, míg 863-an középszinten adnak számot tudásukról.

Portálunk a nagy nap reggelén Salgótarjánba, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumába látogatott el, ahol szinte mindenhol izgatott diákokkal és tanárokkal találkoztunk. Akadtak olyanok, akik könnyedén álltak a vizsgához, de olyanok is voltak, akik nagyon izgultak, ami nem is csoda, hiszen a jövőjük múlhat az érettségin. A feladatlapok kiosztása után nekiláttak, annak kitöltéséhez. Arról, hogyan sikerült a nógrádi diákoknak a magyar érettségi, a délután folyamán portálunk beszámol.

A számonkérés kedden a matematikával folytatódik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában