Gyereknap

2023.05.26. 09:58

A tűzoltókkal és a különleges mentőkkel is megismerkedhetnek a legkisebbek Gyarmaton

Gyereknap alkalmából május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy a csemeték testközelből is megismerkedjenek a lánglovagok munkájával és eszközeivel. Balassagyarmaton a legkisebbeket az Ipoly-völgyi Különleges Mentők is várják.

L. Zs.

Vasárnap délelőtt, 10-től egészen 16 óráig Balassagyarmaton is várják az érdeklődőket a Baltik Frigyes úti hivatásos tűzoltólaktanyában. Ez idő alatt megélénkülnek a szerállások, a lánglovagok próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűz-, illetve balesethez riasztják őket. Az érdeklődők megtekinthetik a helyi légópince múzeumot, továbbá bizonyos esetekben ki is próbálhatják a speciális eszközöket és felszereléseket, valamint a kicsik akár magukra is vehetik a tűzoltók öltözékét. Mindezeken túl Balassagyarmat önkéntes szervezetével, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőkkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az országos program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, így megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Mint arról korábban beszámoltunk: Nógrád vármegyében a hét hivatásos tűzoltóság mellett 12 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a lánglovagok munkája iránt érdeklődő kicsiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában