Nyitott szertárkapuk

2023.05.24. 09:58

Gyermeknap alkalmából a nógrádi csemeték is betekintést nyerhetnek a hős lánglovagok életébe

Ismét kinyílnak a Nógrád vármegyei laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

N. O.

Ezúttal május 28-án, vasárnap 10 órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katsztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy 16 óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a lánglovagok pedig próbariasztásokon keresztül mutatják majd be, mi történik, amikor tűz-, vagy éppen balesethez riasztják őket.

Hozzátette: megtekinthetők, bizonyos esetekben akár kipróbálhatók is lesznek a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra is ölthetik a tűzoltók viseletét.

A sajtószóvivő kitért arra is: a több éve nagy népszerűségnek örvendő program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat, azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, így megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Nógrád vármegyében a 7 hivatásos tűzoltóság mellett 12 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a lánglovagok munkája iránt érdeklődő kicsiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában