Nool.hu podcast

2023.05.11. 10:28

A nógrádi fiatalok sikereiről számoltak be Endrefalván (podcast)

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület azt a célt tűzte ki, hogy támogassa és fejlessze a korlátozott lehetőséggel rendelkező ifjakat. Szerda délelőtt tartották Endrefalván a Közösen a közösségünk fiataljainak egészségéért elnevezésű projektzáró eseményt. Az eddig elért eredményekért Balla Mihály országgyűlési képviselő is elismerését fejezte ki.

E-L. Zs.

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület támogatja és fejleszti a korlátozott lehetőséggel rendelkező ifjakat

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

A Móra Ferenc Általános Iskolában az eddig elért fejlesztésekről és sikerekről számolt be a Nógrádi Fiatalokért Egyesület. Az esemény a Közösen a közösségünk fiataljainak egészségéért elnevezésű projekt zárórendezvénye volt. Az egyesület nevében Oláh Ágnes prezentálta a pozitív változásokat a helyi közösségekben.  

– Teret adunk a helyi fiataloknak ahhoz, hogy a saját érettségi szintjüknek és érdeklődési körüknek megfelelően fejlődjenek, valamint bátorítjuk őket, hogy indítsanak helyi kezdeményezéseket.  Az elmúlt években interaktív oktatási programokat kínáltunk szerte a megyében, amelyek segítették a fiatalokat abban, hogy gyarapítsák, fejlesszék a már meglévő készségeiket, megvalósítsák értékes ötleteiket és hasznosan töltsék idejüket – mondta el Oláh Ágnes.

Prezentációjában arra is kitért, hogy a szolidaritási projektet a helyi szükségletek hívták életre, ezekre reflektálva döntöttek úgy, hogy megvalósítják. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek az egészséges életmóddal és annak jövőre gyakorolt hatásaival. 

– A nyári táborunk egy remek alkalom volt arra is, hogy iskolán kívül, kisközösségben legyenek a gyerekek. Egy helyszínen, egy hét, ötven gyermek és sok önkéntes fiatal segítsége kellett ahhoz, hogy egy felejthetetlen élményben legyen részük a csemetéknek – hangsúlyozta az egyesület tagja.

Beszámolójában a további sikeres eseményeket is részletezte, mint az egészséges Mikulás, a karácsonyváró, a méhésznap, a tanyasi délután, vagy az élménylovaglás.

– A szolidaritási projektünket mi, fiatalok önkéntesen azért valósítottuk meg, hogy a helyi ifjakat, gyerekeket közös élményeken és megtapasztalásokon keresztül ösztönözzük arra, hogy az egészséget mindig szem előtt tartva kisközösségeket alakítsanak ki, aktívan tegyenek közvetlen környezetükért és tágítsák a világképüket, tapasztalják meg a közösség erejét – értékelte az egyesület eddigi munkáját Oláh Ágnes.

A rendezvényen Balla Mihály országgyűlési képviselő is megismerhette az egyesület eddigi munkáját, az elért eredményeket. Beszédében kitért a nógrádi sajátosságokra és elismerését fejezte ki az egyesület építő tevékenységért.

A nap folytatásaként az iskola tanulói játékos workshopon vehettek részt az egyesület szervezésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában