Segítség

2023.04.18. 19:28

Az ifjoncok kommunikációját is fejlesztené a Nógrádi Fiatalokért Egyesület

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület három éve támogatja az ifjoncokat abban, hogy gyarapítsák, fejlesszék a már meglévő készségeiket, illetve megvalósítsák értékes ötleteiket és hasznosan töltsék idejüket. Idén is rengeteg programmal készül a szervezet, hogy vonzóbbá tegyék Nógrád vármegyét, valamint a fiatalok kommunikációjának fejlesztését is célul tűzték ki.

Ember-Lukács Zsófia

A Nógrádi Fiatalokért Egyesület már három éve támogatja az ifjoncokat

Forrás: Beküldött fotó

2020 decemberében alakult meg a Nógrádi Fiatalokért Egyesület Endrefalván, majd több településsel és önkormányzattal összefogva folytatta tevékenységét. 

– Már az alapítást megelőzően is végeztünk önkéntes tevékenységeket, közösségfejlesztést, valamint informális csoportként az Európai Szolidaritási Testület által elnyert projektet is megvalósítottuk – mondta el Oláh Gergő, az egyesület elnöke.

Hozzátette: ezek a projektek a megyei kisközösségek fejlesztését hivatottak elősegíteni. Céljuk, hogy támogassák és fejlesszék a korlátozott lehetőséggel rendelkező fiatalokat, elősegítsék és támogassák a helyben maradásukat, a szabadidejük hasznos eltöltését, valamint a saját ötleteik megvalósítását.

Oláh Gergő arra is kitért, hogy a hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok bevonásával növelik az esélyegyenlőséget, valamint a tevékenységeken való közös részvétellel csökkentik a felmerülő diszkriminációt a származásukra, nemi identitásukra, esetlegesen az anyagi hátterükre vonatkozólag.

Folyamatosan bővül a létszám

– Jelenleg 14 önkéntesünk van, akik aktívan részt vállalnak a programjaink és a tevékenységeink megvalósításában. Folyamatosan bővül a létszám és invitáljuk a nógrádi fiatalokat – számolt be róla az egyesület elnöke. Kifejtette továbbá: az elmúlt években interaktív oktatási programokat kínáltak megyeszerte. 

– Folyamatosan szervezünk táborokat, különböző tematikus napokat, aktívan részt veszünk a helyi rendezvényeken. Szeretnénk, hogy minél több fiatalhoz eljusson a tevékenységünk, ezért majd minél több iskolát felkeresünk tematikus interaktív programokkal. Terveink között szerepel egy vitajáték, amelynek keretében azt szeretnénk bemutatni a fiataloknak, hogyan kell konstruktív vitát folytatni annak érdekében, hogy a vitát, vagy konfliktust ne kövesse fizikai erőszak, tudjanak érvelni, illetve mások véleményét meghallgatni és tisztelni – mondta a jövőt illetően Oláh Gergő.

Ötleteik megvalósítására ösztönzik a fiatalokat

Az egyesület elnöke arra is kitért, hogy fontos az egészséges életmód és a környezettudatosság hangsúlyozása, az élhetőbb környezet és élettér kialakítása. – A közeljövőben újabb projektjeink indulnak el, ezek közül az egyik a nógrádi identitást szándékozza növelni. Egy weboldal létrehozásával csokorba gyűjtjük Nógrád vármegye településeinek nevezetességeit, gasztronómiáját, egyediségét, népviseletét. Folytatjuk a kistelepülésekkel és az önkormányzatokkal elindított együttműködést. A fiatalokat pedig arra ösztönözzük, hogy valósítsák meg ötleteiket, javaslataikkal aktívan járuljanak hozzá közösségünk és megyénk életéhez – hangsúlyozta Oláh Gergő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában