Kiállítás

2023.04.19. 20:54

Tárlat mutatja be a lucfalvai szakkörön készült mézeskalács alkotásokat

Kiállítás nyílik a lucfalvai szakkörön készült mézeskalácsokból a helyi faluházban április 26-án, szerdán 14 órakor.

Veres Edina

Ahogy arról portálunk többször is beszámolt, a település is csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet által életre hívott, A Szakkör – Tudásunkkal kézen fogva nevet viselő kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően a helyiek a mézeskalács-készítés csínját-bínját sajátíthatták el. A napokban Fürth Vera, a falu önkormányzatának közművelődési referense, illetve a helyi foglalkozások vezetője osztott meg a tárlattal kapcsolatos tájékoztatást a község közösségi oldalán.

– Hosszú és élményekben gazdag folyamat végéhez közeledünk: tavaly novemberben kezdtünk mézeskalácsot készíteni a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából megvalósuló mézeskalács-készítő szakkörön. Megtanultuk a jó mézeskalács receptjét, írókát és kalácsfényt készíteni és felületet kezelni – fejtette ki Fürth Vera a bejegyzésben, hozzátéve: szebbnél szebb figurák születtek a mézeskalács szívtől és babától kezdve a bonyolultabb, összetettebb alkotásokig.

Végül a tudásukat a mézeskalács házikók összeállításával koronázták meg. A lucfalvai szakkör résztvevőinek munkáit az érdeklődők a faluházban nyíló kiállításon vehetik majd szemügyre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában