Ünnepváró

2023.04.02. 08:32

Színes tojásokkal díszítették fel a mátranováki művelődési ház kertjét a gyerekek

Húsvéthoz közeledve szűkebb hazánk legtöbb településén színes programokkal, közösséget erősítő rendezvényekkel hangolják a helyieket az ünnepre.

Gulyás Edina

A művelődési ház adott otthont a kézműveskedésnek, a látogatók dekupázs technikával alkottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Gulyás Edina

Mátranovákon sincs ez másként, ahol kézműves foglalkozásra várták szombaton azokat a gyerekeket, akik egy tartalmas, jó hangulatú délutánon tojásdíszítéssel szerették volna eltölteni az időt. A Május 1. Művelődési Ház adott otthont a kézműveskedésnek, a látogatók dekupázs technikával alkották meg a különböző méretű tojásokat.

Minden fát tojásokkal aggattak tele a résztvevők

– Sokan ellátogattak rendezvényünkre, volt, akit a szülei is elkísértek. A foglalkozást bújócskával színesítettük, a résztvevőket frissítővel és rágcsálnivalóval is kínáltuk – fogalmazott Maruzsné Répás Lilla, a művelődési ház vezetője. 

– Szebbnél szebb alkotások születtek, amit a gyerek haza is vihettek. A program végén a kertet közösen öltöztettük ünnepi díszbe, minden fát tojásokkal aggattunk tele. A következő napokban örömmel vesszük, ha a helyiek további hímestojásokkal teszik színesebbé az intézmény körüli területet. 

Mint mondta, húsvét vasárnap sem maradnak program nélkül a mátranovákiak, ahogy a járvány előtt minden évben, úgy idén is megrendezik a hagyományos falusi húsvétot. A színes ünnepi forgatagba nem csak a helyieket, hanem a környéken élőket is szívesen látják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában