Verseny

2023.04.10. 08:34

Százan szálltak versenybe, de a balassagyarmati fodrász tanuló végzett az élen

Székesfehérváron rendezték meg a IV. Árpád Kupa országos fodrász és kozmetikus versenyt a napokban. A székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban 15 város 14 iskolájából összesen 105 versenyző készült arra, hogy megmérettesse szakmai tudását.

L. J.

Mihály Gusztáv Balázs a látványkonty kategóriában indult

Forrás: Beküldött fotó

A mezőnyt két korcsoportba sorolták: az elsőbe a 11-12. – technikum, szakgimnázium – a másodikba a 13-14. osztályok kerültek. A versenykategóriák között a fodrászoknál volt Marcell-vízhullám, látvány-konty, és szabadstílusú fantázia frizura.

– Mihály Gusztáv Balázs, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskola 11. b osztályos fodrász tanulója az I. korcsoportban, a látványkonty kategóriában indult – mondta Tanka Ágnes. Az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója hozzátette:  Mihály Gusztáv Balázs hetek óta kemény munkával készült a versenyre felkészítő oktatójával, Istókné Újvári Katalinnal. A fáradtság, ami a szakmáját szerető Balázsnak nem is annyira az, meghozta a gyümölcsét. Első helyezést ért el az országos versenyen. Sminkese osztálytársa, Vig Sára kozmetikus tanuló volt. Így igazi csapatmunkában készítették el a lenyűgöző alkotást.

Az intézményvezető végül kitért arra is, hogy az öt fodrászból és öt sminkesből álló zsűriben olyan nagy nevek foglaltak helyet, mint Czipóth Mária, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara referense és egyben a zsűri elnöke, Pankotai Anita, Dominique Roberts és Simkó Linda sminkmesterek, Baranyai Vivien világbajnoki második helyezett, Európa-bajnok fodrász, valamint Simon András oktatófodrász.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában