Látogatás

2023.04.27. 17:45

Sok nógrádi utazik Budapestre a hétvégén, hogy találkozhasson a pápával

Ferenc pápa április 28-án, pénteken Magyarországra érkezik és egészen április 30-ig, vasárnapig hazánkban tartózkodik majd. Ezeken a napokon pedig lehetősége nyílik az állampolgároknak is, hogy találkozhassanak vele.

Nagy Orsolya

Ferenc pápa a pápamobilon

Forrás: MTI

Szűkebb hazánkból többen is szerveznek utat Budapestre a hétvégén. Marti József esperesplébános portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az egyház a fiatalokkal indul majd útnak április 29-én, szombaton.

– A Papp László Sportarénába látogatunk el, ahová mintegy tizenegyezer fiatal érkezik a határon innen és túlról. A rendezvényen a 8. osztályos tanulóktól egészen a 25 éves korosztályig vehetnek részt. Két autóval megyünk, nagyrészt bujáki fiatalokkal, de Egyházasdengelegről is jönnek velünk – közölte Marti József, aki elárulta, hogy már nagyon várják ezt a különleges eseményt.

Hozzátette: úgy véli, hogy ez az alkalom igazán vérpezsdítő lesz, hiszen több mint tízezer fiatal lehet együtt az aránéban, akik hasonló gondolkodásúak és elkötelezettek. Itt pedig megerősítést adnak majd egymásnak, amely igazán lelkesítő.

Az esperesplébános arra is kitért, hogy ők ezen az egy rendezvényen vesznek részt, ugyanis vasárnap Palotáson elsőáldozás lesz. Természetesen vannak olyan lakosok is, akik elutaznak majd a vasárnap tartandó budapesti pápai misére. Ők egyénileg, nem az egyházközség által szervezve indulnak útnak.

Marti József kiemelte: megtiszteltetés, hogy visszajön Magyarországra Ferenc pápa.

– Fontos figyelembe venni, hogy mekkora áldozatot hoz, hiszen a jelenlegi egészségügyi állapotában is vállalta ezt utat és annak megpróbáltatásait, hogy megerősítse a magyarokat a hitében. Ezt mindenképp értékelni kell. Ráadásul annyira jól szervezték meg a látogatását, hogy kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy külön-külön találkozzon a különböző társadalmi- és korcsoportokkal – hangsúlyozta az esperesplébános.

Ezen túlmenően Kapás Attila plébános és a hozzá tartozó hat egyházközség  – Etes, Karancsalja, Karancsság, Piliny, Ságújfalu és Szalmatercs Szalmatercs – hívői is ellátogatnak a vasárnapi pápai szentmisére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában