Nool.hu podcast

2023.04.27. 19:54

Polyák Andás ezredes köszöntötte Salgótarjánban a haza szolgálatára esküt tevő katonákat (podcast)

Az ország több pontjáról érkeztek katonák Salgótarján Fő terére csütörtökön, hogy ünnepélyes esküt tegyenek a haza szolgálatára.

Veres Edina

Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte a megjelenteket Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

A belvárosban felsorakozott 158 honvéd közül 113-an az Egységes Alapkiképzési Program, míg 45-en az Önkéntes Katonai Szolgálat keretein belül teljesítették a március 13-án induló öthetes alapkiképzést.

Az állomány Vonnák Anett közkatona után ismételte az eskü szövegét, majd Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnokhelyettese köszöntötte a megjelenteket. 

Mint fogalmazott: az Egységes Alapkiképzési és Lövészalapozó Felkészítési Program célja, hogy a Magyar Honvédséghez bevonuló hivatásos, szerződéses és tartalékos állomány alapkiképzése egységes célkitűzés, követelményrendszer és módszerek szerint történjen. Emellett a parancsnokhelyettes arra is rámutatott: az esküt tettek a Magyar Honvédség kötelékéhez csatlakozva egy olyan szervezet tagjai lettek, amely az önkéntes tartalékos állomány magas színvonalú kiképzésével lehetőséget biztosít arra, hogy a honvédség felkészült és képzett tagjai lehessenek a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában