Ingatlanpiac

2023.04.15. 14:08

Kalapács alá kerül az egykori Népjóléti Képzési Központ épülete Salgótarjánban

Bár információnk szerint lényegében folyamatosan eladó volt a korábbi években is, most hivatalosan is árverésre bocsátotta az eredendően az MSZMP Nógrád Megyei Pártbizottságának épült, majd később Népjóléti Képzési Központként működő ingatlant az állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Kéri István

A 2375 négyzetméter hasznos alapterületű salgótarjáni ingatlan kikiáltási árát 146 millió 50 ezer forintban határozták meg

Forrás: Nool

Fotó: SzP.

A 2375 négyzetméter hasznos alapterületű salgótarjáni ingatlan kikiáltási árát 146 millió 50 ezer forintban határozták meg, a licitálási időszak múlt csütörtök indult és jövő héten hétfőn este zárul le.

Az érdeklődők számára még március végén biztosított lehetőséget az MNV a bejárásra. Információnk szerint, ha tömegek nem is éltek a lehetőséggel, voltak érdeklődők, olyanok is jelen voltak, akik a korábbi években is érdeklődést mutattak már az épület iránt.

Az évek óta üresen álló épület állapota nem a legjobb

Az árverés rövid leírása alapján az ingatlan egy nyolcszintes szálló és egy háromszintes kiszolgáló épületrész együttese. Utóbbiban helyezkednek el az alagsorban a garázsok, a földszinten többek között az étterem és a konyha, az első emeleten előtér, tárgyaló és előadóterem, a többi emeleten pedig a szálló helyiségei találhatók. Az épület vasbetonvázas, személyfelvonóval felszerelt, központi fűtését pedig a tetőszinten elhelyezett gázkazánokkal lehetett biztosítani.

A népjóléti központ ugyanakkor tudomásunk szerint csak egy fokkal van jobb állapotban a tavaly februárban árverésen értékesített Karancs Szállónál. 

Arra pedig maga az MNV is felhívja a figyelmet az árverési hirdetményben, hogy az épület pontos állapotának megismerése részletes felmérést és kellő tájékozódást igényel.

Jövő héten várható eredmény az első körben

Akik valós vásárlási szándékkal bírnak, azoknak április 4. éjfélig kellett megfizetniük a bő 36 millió forintos árverési biztosítékot. A licitálás folyamata nem nyilvános, azt csak az érdekeltek látják, de ők is anonim formában. Ennek okán arról nincs információnk, hogy van-e tényleges érdeklődés az ingatlan megvásárlására, erre vonatkozó kérdésünkre pedig az MNV-től sem kaptunk érdemi választ.

A jövő héten már meg is lehet az új tulajdonosa az épületnek
Fotós: SzP. / Forrás: Nool

Hozzátesszük, hogy a végső eladás lehetősége szempontjából összességében még az sem releváns, ha esetlegesen most senki sem fizetett be biztosítékot, így éppen nem is zajlik licit. Az ilyen árverések jellemzője ugyanis, hogy azokat a legtöbbször második és akár harmadik körökben is meghirdetik, amelyekben általában az eredeti összeg 75, majd 50 százaléka a kikiáltási ár. Hogy ez jelen esetben is így lesz-e, vagy valaki végül megvásárolta-e az ingatlant, már a jövő héten kiderülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában