Részletek

2022.02.25. 09:36

Vége a találgatásoknak: újra hotel lehet a Karancs Szállóból

Az új befektető tervei szerint újra vendégeket fogad majd a Karancs Szálló. Mindez a salgótarjáni közgyűlés tegnapi ülésén hangzott el.

Nool

Komoly tervei vannak az új tulajdonosnak a Karancs Szállóval

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH

Egy ingatlanberuházó vállalat tulajdonába került a megyeszékhely emblematikus épülete – erről Fekete Zsolt posztolt a minap a Facebookon, ám akkor további részleteket nem árult el. A polgármester csupán annyit közölt még, hogy az új tulajdonosnak hosszú távú tervei vannak.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, fordulatos véget ért a bírósági árverés, és január végén új gazdára talált a Karancs Szálló. A győztes ajánlat 155 millió forintról szólt. Azóta azonban nem jöttek új hírek a szállóval kapcsolatos tervekről, így a városban – illetve a facebookos hozzászólásokban – találgatások indultak az új tulajdonos személyéről, illetve az épület jövőjéről.

A 3100.hu tudósítása szerint Salgótarján képviselő-testületének csütörtöki közgyűlésén Fekete Zsolt is felhozta a témát. A baloldali városvezető egyértelműsítette, hogy a tulajdonosok újra szállodaként kívánják majd működtetni az épületet. Kitért arra is, az még nem látszik pontosan, hogy a Karancs Szálló épülete és az acélgyári terület sikeres árveréseinek köszönhetően a korábbi tulajdonosok önkormányzat felé fennálló tartozásaiból végül mekkora összeg tud majd realizálódni.

Mi lesz az acélgyárral?

Fekete Zsolt a közgyűlésen azt is elmondta – erről szintén a 3100.hu írt –, hogy hamarosan az acélgyár új tulajdonosával is asztalhoz ülnek annak érdekében, hogy terveikről tájékozódjanak. A városvezetés reményei szerint az érkező tőkeerős cég olyan beruházásokat valósít majd meg, melynek eredményeként a város építmény és iparűzési adóbevételei is emelkedni fognak.

A Karancs Szállóval kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja!

Az acélgyár eladásáról itt írtunk korábban!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában