Nyuszi

2023.04.13. 11:40

Ismét nyúlfesztivál várja a helyieket és az érdeklődőket Nemtiben

Idén is megrendezi a település önkormányzata az immár hagyományos Nyúlfesztivált április 15-én, szombaton a szabadtéri színpad körüli téren.

G. E.

gasztronómiai program délelőtt főzőversennyel veszi kezdetét. Az arra nevező csapatok nyúlból készült fogásokkal bizonyíthatják főzőtudományukat. A finomságokat szakavatott zsűri bírálja el, majd az eredményhirdetést követően egymást váltják a fellépők a színpadon. A helyi óvodások mellett a Borvirág Férfikórus és a Cairo együttes is színpadra lép.

– Idén is várjuk a látogatókat településünk egyik legnépszerűbb rendezvényére – tájékoztatott Széll Istvánné polgármester, hozzátéve: – A fesztivált évekkel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a helyieket, egy ilyen színes programnak jó közösségformáló ereje van. Ezen túl szeretnénk népszerűsíteni a nyúlhúst, hiszen az nagyon egészséges, napjainkban mégis kevesen fogyasztják.

A napot a kulturális programok mellett gazda és nyula bemutató, népi játszótér, kézműves programok is színesítik. Mindezeken túl a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott szakkörös foglalkozásokon készült alkotásokból összeállított kiállítást is megnézhetik az érdeklődők a Civilházban. A falu kemencéjében pedig bárki kisütheti az általa készített finomságokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában