Honismeret

2023.04.08. 09:05

Idén is gazdag lesz a salgótarjáni TKM programja

Salgótarján egyik legnépesebb és legtevékenyebb civil szervezete az 1982-ben, azaz több mint negyven évvel ezelőtt alakult Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete. Idén is gazdag programsorral készülnek.

Cs. B.

Az egyesület mottóját dr. Dornyay Béla Honismerettel – honszeretethez gondolata képezi, s rendre ennek szellemében állítják össze a szellemi és testi egészséget szolgáló programjaikat. 

A közelmúltban elfogadták a 2023-as esztendőre vonatkozó munkatervüket, amely mondhatni, értelemszerűen kiemelten kezeli Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200. évfordulóját. Ennek jegyében például ellátogatnak Kiskőrösre, Kiskunfélegyházára és Szabadszállásra is, minthogy mindhárom település jogot formál a Nemzeti dal költőjének születési helyére. De emlékeztek már Petőfire a minapi somoskői, salgói, eresztvényi emléktúrán is. Utóbbi helyen fellépett – a karancsaljai énekkarral együtt – a TKM Tóth Csaba vezette kórusa is. 

Az ember tragédia nógrádi gyökerű szerzőjének életútját, munkásságát és kultuszát szeptemberben tervezik felidézni. Megemlékeznek az első salgótarjáni középiskola, a Madách Imre Gimnázium alapításának centenáriumi évfordulójáról is. Hagyományaikhoz képest jó néhány – főleg belföldi – kirándulást is szerveznek. Ezek között lesz a dr. Dornyay Béla és dr. Förster Kálmán dunántúli nyughelyeinél teendő főhajtás is. Az egyesület minden hónapban tart tervezett és kötetlen, aktuális témakörű klubnapot. A közkedvelt évzáró estre de­cemberben kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában