Jegyzet

2023.04.24. 12:40

Hazug világ

A közösségi oldalakon sok káros tartalmat láthatunk – Gubányi Patrik jegyzete.

Gubányi Patrik

Az online világ számos segítséget nyújt az embereknek, viszont eszméletlen mennyiségű káros tartalmat is feltöltenek a civil és a közismert felhasználók is egyaránt.

Utóbbiak sokkal veszélyesebbek, hiszen több százezres követőtáborral rendelkeznek. Ezáltal sok fiatal példaképként tekint rájuk, azt hiszik, minden jó, amit az adott celeb csinál. A gyerekek manapság sajnos leginkább az interneten töltik a szabadidejüket, a közösségi oldalakon szocializálódnak. A baj ott kezdődik, hogy az ismert emberek jelentős része olyan világot mutat be a közismert felületeken, melyek egy fiktív képet festenek le, rajongóik pedig csak álmodhatnak a látott életről. Szeretnék megnyugtatni mindenkit: javarészt ezek hazugságok.

A mindennapjaik ugyanúgy telnek, mint bárki másnak. Valószínűleg csak a legjobb pillanataikat mutatják be, nehézségeiket pedig mélyen elrejtik. Rendszeresen láthatunk olyan felvételeket feltöltve, amelyeken többmilliós autóval, külföldi luxusutazással mutatják meg azt: igen, én megtehetem, te pedig nem! Ha feladjuk az elveinket, hazug sztorikkal bevonzhatjuk az embereket, legfőképpen a gyermekeket, mivel ők a legmanipulálhatóbbak és legtapasztalatlanabbak. Így persze akár futhatja is támogatásokból néha-néha minőségi tárgyakra, ruhákra, utazásokra. 

Ne dőljenek be a csaló képeknek, építsék tudatosan a karrierjüket, koncentráljanak a tanulásra, így bármi elérhetővé válhat. S sokkal többre is értékelik majd, amit megszereztek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában