Ráismersz?

2023.04.25. 18:32

Extra cuki nyírás előtti és utáni fotókon mutatták meg Negrót, a nőtincsi alpakát

A nőtincsi Alpaka Farm egyik népszerű lakója, Negró a napokban tavaszi szőrmefrissítésen esett át. Gondozói igencsak látványos előtte-utána fotókon mutatták meg őt követőiknek.

Angyal Eszter

Negró tavaszi szettben

Forrás: Facebook | Alpaka Farm Nőtincs

– Az alpakák alapvetően jámbor és kíváncsi természetű állítok, jelenlétük békét, nyugalmat áraszt, ami segít csökkenteni a szorongást. Emiatt a tulajdonságuk miatt gyógyításra, terápiás állatként is alkalmazzák őket, de ez inkább külföldön tapasztalható – mesélte hírportálunknak 2 évvel ezelőtti látogatásunk alkalmával gazdájuk, aki arról is beszélt, hogy az alpakák nyugodt természetük mellett rendkívül stresszérzékenyek is. Mint elmondta, nem hagyják csak úgy magukat megsimogatni, ezért fontos, hogy az ember nyugodtan, óvatosan közelítsen feléjük.

Az azonban biztos, hogy a nőtincsi farm alpakái gazdáikkal igen szoros kapcsolatot kötöttek az elmúlt években, hiszen a látogatók nagy kedvence, Negró, a napokban még azt is megengedte, hogy bundáját tavaszi szettbe igazítsák. A tavaly július elején született Negróra szinte rá sem lehet ismerni a róla készült előtte-utána fotókon, amiket a farm Facebook-oldalán osztottak meg gondozói.

Természetesen a nyírás hátterében minden bizonnyal az állhat, hogy a farmon élő alpakák levágott gyapjúját kiváló minőségű fonalak gyártásra hasznosítják, amely ideális sálak, pulóverek és különböző ruhaneműk elkészítésére. Sőt, hogy gyapjúból kinyert keratint kézzel készített szappanok előállítására is használják, amit helyben a farmon is árusítanak.

A Nőtincsen található Alpaka Farm igen népszerű a családok körében, a vele szorosan együttműködő Seholsziget Élménypark területén pedig találkozhatnak a látogatók lámákkal, egzotikus papagájjal, vietnámi csüngőhasú disznóval, szamarakkal, kecskékkel, különleges baromfikkal, kutyussal, cicával, sőt, megtekinthetik a lovardát is. A családi vállalkozás tulajdonosai nagy szeretettel és odaadással gondozzák a mostanra már igen népes állatsereget, akiket legalább egyszer mindenkinek érdemes meglátogatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában