Nool.hu podcast

2023.04.19. 15:38

A brüsszeli szankciók okozzák az inflációt – vallotta Georg Spöttle Salgótarjánban (podcast)

A megyeszékhelyre látogatott kedd délután Georg Spöttle biztonságpolitikai szakember, aki a Polgári szalon rendezvényén Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjének a vendége volt. A fórumon beszámolt az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetéről, a világgazdasági kihatásairól, valamint az amerikai nagyhatalom szerepéről. A szakember szerint 2024-ben érhetnek véget a gyermekeket és anyukákat is érintő vérontások.

Gubányi Patrik

A megyeszékhelyre látogatott Georg Spöttle biztonságpolitikai szakember

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Polgári szalon elnevezésű rendezvénysorozat legújabb vendége Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő volt, aki a salgótarjáni Colosseum Étterem előadótermében prezentálta a helyieknek a már több mint egy éve zajló orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetét, gazdasági hatásait, valamint lehetséges végkimenetelét. 

Mint mondta: mindenkit érint és foglalkoztat a két ország közötti konfliktus, annak gazdasági kihatásai, illetve az ebből adódó magas infláció. Utóbbit egyértelműen az elhibázott és ostoba brüsszeli szankcióknak lehet betudni.

Portálunk kérdésére a szakértő kifejtette továbbá: lett volna rá esély, hogy Magyarország is belesodródjon az összecsapásba, de csak akkor, ha a baloldal került volna hatalomra. A kétharmados felhatalmazás viszont azt bizonyítja, hogy az embereknek a helyén van a szíve és az esze. 

Egy biztos, ha így alakult volna, akkor mára biztosan átadtuk volna a teljes fegyverkészletünket Ukrajnának

– A nyugati lőszerszállítmányok feleslegesek, hiszen a háború menetét szinte egyáltalán nem befolyásolja. Ráadásul az ukránok nem is tudnak ezekkel a segítségekkel élni, mert nagyon gyorsan felhasználják, már, ha az orosz föderáció meg nem semmisíti rögtön azokat. Ez azt mutatja, hogy Ukrajna vezetése nem ért a modern nyugati haditechnikához. Ahogy a légvédelmi rakéták, vagy a 155 milliméteres tüzérségi lőszerek, úgy ezek is hamar elfogynak majd. 

Ki lehet mászni a háborúból

– Az Amerikai Egyesült Államok igencsak besegít az Ukrán hadseregnek, hisz számos érdekük fűződik ahhoz, hogy ők nyerjenek. Mintegy 150 milliárd forintnak megfelelő összeget bele is öltek ebbe. Joe Biden elnöknek nem jönne jól, ha a 2024-es kampányidőszakban még dúlna az összecsapás, amit nagyrészt ő finanszíroz, hiszen joggal mondhatnák a választók, hogy nekik ebből elegük van, ne az ő adójukból fizessék a Biden család érdekeit. Tehát jövő év vége felé valószínűleg elcsendesülnek a haderők, az oroszok pedig pezsgőt bonthatnak, majd ünnepelhetik a sikert – hangsúlyozta Georg Spöttle.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában