Környezet

2023.03.29. 17:33

Összeszedték szerte Nógrádban az utak mentén szétszórt illegális hulladékot

Az önkormányzatok és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összefogásával indul a tavaszi nagytakarítás az utak mentén.

N. O.

Szerte Nógrádban sok szemetet szórnak szét az utak mellett. Patvarcon is szélmalomharcot vívnak az illegális hulladéklerakók ellen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vajda János

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy szűkebb hazánk évről évre több száz tonna mennyiségű hulladékot gyűjtenek össze a társaság munkatársai.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire elkeserítő a helyzet, hiszen sajnálatos módon úgy tűnik, hogy nem javul az utazóközönség környezeti morálja, és egyre nő az illegális hulladéklerakás mértéke. Éppen ezért üdvözítő, hogy néhány önkormányzat a jó idő beköszöntével úgy döntött, megszabadítja a települések felé vezető utakat a környezetterhelő hulladéktól – közölte Lehel Zoltán.

Hozzátette: március első felében a 2126-os számú, Ecseg–Pásztó összekötő út mentén sorakoztak fel a hulladékkal teli zsákok, hála az ecsegi önkormányzatnak. A közelmúltban pedig baráti, családias hangulatú szemétszedés keretében a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség, Csesztve önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviseletében jó páran láthatósági mellényt, valamint szemeteszsákot ragadtak és megmutatták, hogy a szemét nem az út mellé való.

Mint mondta, az akció során a 21127-es számú, Csesztve bekötő út, több mint négy kilométeres szakasza mentesült a hulladéktól. A két helyszínen összegyűjtött, összesen 2,3 tonna hulladékot a Közút munkatársai szállították el és adták át a regionális hulladéklerakónak.

Lehel Zoltán háláját fejezte ki az önkormányzatoknak a segítségért és reméli, hogy a jövőben is örömmel fogadja a települések tisztább útkörnyezet kialakításához nyújtott mindennemű támogatását és együttműködését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában