Felháborodás

2023.03.04. 15:38

Örömlányok árulták a bájaikat a forgalmas salgótarjáni benzinkút mellett

A lányok feltűnő ruhában ajánlkoztak a lehetséges kuncsaftoknak, kínálva magukat és szolgáltatásaikat. A lakosok is felháborodtak.

Nool

Forgalmas benzinkút környékén és belvárosi parkolóban is áruba bocsájtották testüket

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Majd' 30 évvel ezelőtt arról adott hírt a Nógrád Megyei Hírlap, hogy városszerte fiatal lányok bocsájtják áruba a szépségüket, jellemzően autósokra specializálódva. 

„Egyre több jelzés érkezik arról, hogy Salgótarján küszöbén, az új MOL benzinkút mellett - újabban pedig már a belvárosi parkolókban is tizen-, huszonéves lánykák, hölgyek (?) kínálgatják szolgáltatásaikat. Jellegzetes öltözékük, felállásuk az út mentén egyértelműen utal rá, hogy mit akarnak. Figyelik az itt még kötelező lassúsággal közlekedő kocsikat, majd az egyedül lévő uraknak felemelt kezükkel mutatják, hogy mire hajlandóak” – írta a lap 1994. február 26-án megjelent száma.

Ahogy azt a cikkben említik akkoriban 1500-2000 forintba került az élvezet, attól függően, hogy a kuncsaftnak milyen szolgáltatásra esett a választása.

Dübörgött a biznisz

A városban a férfiak körében az hír is járta, hogy létezik egy boldogságösvény is, ahová csak autóval és pénzzel lehet eljutni.

„Állítólag már a városban is van illegális örömszerző hely. Pattanásos képű kamaszok suttognak róla, hogy jó csajokat látnak betérni az egykori bányakaszinó mellett roskadozó kolónialakások egyikébe. A sóvárgó gyerekek azonban – kellő anyagiak híján – csupán a leskelődésig jutnak el. Közel nem mernek menni, mivel a lányok körül félelmet keltő alakok tartanak rendet” – derül ki a korabeli lapból.

A nyilvános kéjelgés a lakosok szemében is felháborodást keltett, a helybéliek elfogadhatatlannak tartották a kialakult a helyzetet. Többen a rendőrségre is bejelentést tettek.

– Hallotta, Mariskám ? – újságolta egy fiatalasszony hasonló korú társának a salgótarjáni piacon. – Azt mondják, hogy rossz nők vannak a városban. Úton-útfélen fogják a férfiakat. Ha én megtudnám, hogy a Jani is kipróbálta őket, menten megfojtanám!

A másik hallgatta, majd ő is kifakadt:
– Nem értem, miért hagyják ezt! Az ilyenek terjesztik a betegségeket. Ki tudja, lehet, hogy AIDS-esek. Hol van ilyenkor a rendőrség?

A rendőrség pontot tett az ügy végére

A rengeteg állampolgári bejelentésnek köszönhetően a rendőrök intézkedtek, így a lányok amilyen hirtelen megjelentek a megyeszékhely küszöbén, ugyanolyan hirtelen eltűntek. Amikor a lányok észrevették, hogy figyelik őket a rendőrök elkezdtek taktikázni, először nem álltak ki délelőtt, csak délután, azután fordítva. Ezzel azonban nem tudták kijátszani a rendőröket. De mivel a tiltott kéjelgés nem minősül bűntettnek, csak szabálysértési eljárás indult ellenük.  

„Négy lány ellen indítottak eljárást, mégpedig gyorsított módszerrel, ami azt jelenti, hogy egy órán belül kiszabták a büntetést is. A szabálysértési tarifa felső határa 30 ezer forint. Noha a legmagasabb bírságot nem rótták ki, lesz a lányoknak fizetnivalójuk. Nem maradtak ki az ellenőrzésből a lovagok sem. Őket is különféle szabálysértésekért vonták felelősségre. Az egyik ifjú úr ellen kerítés bűntettének alapos gyanúja miatt, a másik ellen pedig kitartottság bűntettének alapos gyanúja miatt folyik a nyomozás” – írta az eset után három héttel a Nógrád Megyei Hírlap. 

Nógrád Megyei Hírlap 1994. február 26.
Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 1994. február 26. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában