Ünnep

2023.03.13. 19:07

Iskolájuk névadójára emlékeztek a salgótarjáni Petőfisek

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére Petőfi napot rendeztek a költő nevét viselő salgótarjáni általános iskolában hétfőn.

V. E.

Az iskolában ez a tanév legnagyobb ünnepe

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Petőfi Sándor Általános Iskola

Juhász Gyula, a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájának vezetője portálunk érdeklődésére elmondta: a névadójuk miatt ezt a napot tekintik a tanév legnagyobb ünnepének.

– Március 15-éhez kapcsolódva rendszeresen hirdetünk különböző versenyeket, amelyek között akad olyan is, amely túlmutat intézményünkön. Ilyen volt idén a rajzpályázatunk, amelyre a város összes általános iskolájából jelentkezhettek résztvevők. Emellett számos házi megmérettetés adott lehetőséget mind az alsós, mind a felsős tanulóinknak, hogy próbára tegyék ügyességüket és tudásukat. Ezek közé tartozott a képességfejlesztő-, a szépíró-, valamint a vers- és prózamondó verseny is – ismertette a közelmúltban lezajlott programokat a tagintézmény-vezető, aki arra is rámutatott, hogy a díjazottak az ünnep során vehették át jutalmukat.

Hozzátette: a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták az iskola falán található Petőfi Sándor domborművét, valamint a diákok színvonalas műsorral készültek az eseményre, amelyet Fekete Zsolt polgármester is megtisztelt jelenlétével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában