Múltidéző

2023.03.01. 21:15

Húsz éve kapott bombafenyegetést a salgótarjáni megyeháza

Szitkozódva telefonált be egy férfi a salgótarjáni megyeházára kereken húsz éve, hogy közölje: bombát helyezett el az épületben.

Nool

Nagy volt a riadalom húsz évvel ezelőtt Salgótarjánban, miután a déli órákban befutott egy telefonhívás az elnöki titkárságra egy ismeretlen férfitól, aki szitkozódások közepette közölte, hogy bombát helyezett el az épületben. Természetesen azonnal értesítették a rendőröket és megkezdődött az épület kiürítése is.

– A megyei vezetés apparátusának, az itt működő különböző hivatalok dolgozóinak százai hagyták el munkahelyüket biztonsági okokból, a körülményekhez viszonyítva nyugodtan, fegyelmezetten. Báli Péter elnöki főtanácsadótól lapunk úgy értesült, hogy az állítólagos robbanószerkezet felkutatása mintegy két és fél órát vett igénybe, a riasztás szerencsére vaklármának bizonyult – állt a Nógrád Megyei Hírlap 2003. március 1-i számában. 

A megyeháza épületét speciálisan kiképzett bombakutatók vizsgálták át, s bár nem találtak robbanószerkezetet, de mivel közveszélyes fenyegetés hangzott el, ami szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény, így a rendőrség nyomozást indított az ügyben. A rendőrség több hasonló esetben kutatott már, s az esetek döntő többségében sikerül is elfogni az elkövetőket, így semmiképp sem érdemes ilyen dolgokkal "szórakozni". 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 2003. március 1.

Idén januárban a Salgótarjáni Járásbíróságra érkezett egy bejelentés arról, hogy bombát helyezett el valaki az épületben, de szerencsére utóbb kiderült, hogy ez az eset is – hasonlóan a 20 évvel ezelőttihez – vaklármának bizonyult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában